Bildiriler, ilan edilen kriterlere ve son gönderim tarihine uygun olarak sadece web sitemizdeki başvuru formu doldurularak gönderilmelidir.
Bildiri özeti son gönderim tarihi 14 Nisan 2025 pazartesi günüdür.
Bildiri başvurusu yapan veya bildiriyi sunacak olan yazar kongre kayıt işlemlerini tamamlamış olmalıdır.
Bir yazar en çok iki bildiri sunmak üzere (poster ve sözlü bildiri) başvuru yapabilir, daha fazla sayıda bildiride ise sunmadan eş yazar olarak yer alabilir.
Yazarlar bildirilerinin “sözel” ve/veya “poster” olması yönünde tercih yapabilirler, ancak Bilim Kurulu sunum şekillerini değiştirme hakkına sahiptir.
Bildiriler etik kurul onayı gereken çalışmalar için onayın alındığı kurum ve onay numarası belirtilmelidir.
Bildiriler İngilizce veya Türkçe olarak iki dilde yüklenebilir. Sunumları Türkçe veya İngilizce olarak yapılabilecektir.
Başvurduğunuz çalışma daha önce herhangi bir kongre veya yayın organında sunulmamış/yayınlanmamış olmalıdır.
Sözel bildiriler, sunum süresi 10 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Bu süre aşılmamalıdır.
Bilimsel Kurul, çalışmanın içeriği ve başvuru sayısına göre bildiriyi kabul veya reddetme, kabul etmesi halinde bildirinin sunum şeklini değiştirme hakkına sahiptir.
Bilimsel program içerisinde sunulmak üzere kabul edilen ve kayıt işlemini yapmış olan tüm çalışmaların özetleri kongre bildiri özet kitabında yer alacaktır. Web sayfamızdan görsele açılacaktır.
Bildiri özetlerinin Kongre kitapçığında yer alabilmesi için aşağıdaki yazım kurallarına tam olarak uyulması gerekmektedir.
Bildiri özeti (başlık, konuşmacı ve kurum isimleri hariç) 300 kelimeyi geçmemelidir.
Özetler Türkçe veya İngilizce yazım kurallarına özen gösterilerek yazılmalıdır.
Başlık, çalışmanın içeriğini açıklar tarzda olmalıdır. Bildiri özetinde küçük harfli kelimelerin özel bir anlam ifade ettiği kelimeler dışındaki tüm sözcükler büyük harf ile yazılmalıdır.
Metin içinde uluslararası birimler dışında, kısaltma kullanılacak ise metinde ilk geçtiği yerde tam açılımı yazılıp ardından parantez açılarak daha sonra kullanılacak olan kısaltılmış hali yazılmalıdır.
Özetlere tablo, grafik, fotoğraf eklenebilir. Bildirinizi BAŞLIK, YAZAR İSİMLERİ-KURUM ADRESLERİ, GİRİŞ ve AMAÇ, YÖNTEMLER, BULGULAR VE TARTIŞMA&SONUÇ(LAR), İLETİŞİM BİLGİLERİ, Teşekkür (varsa) başlıkları altında düzenleyiniz.
Başlık; Bildiri başlığı en fazla 15 kelimeden oluşmalı ve çalışma içeriğini tam olarak yansıtmalıdır.
Yazar İsimleri; Bildiri sahiplerinin isim ve soyadları (Soyadlar büyük harfle) yazılmalıdır. Sorumlu veya sunacak yazarın isim ve soyadının altı çizili olmalıdır. Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
Kurum Adresleri; Yazarların çalıştıkları kurumların ad ve adresleri mutlaka belirtilmelidir. Örnek:……… Üniversitesi ……… Fakültesi,……… Anabilim Dalı/Bölümü, ……. İli.
Giriş ve Amaç: Çalışmanın amacı ve hedefleri, test edilen hipotezi veya problem tanımlanmalıdır.
Yöntemler: Yöntem(ler) ve denekler kullanılan çalışma ortamı/koşulları tanımlanarak açıklanmalı, tedavi ve girişimler ile istatistiksel analiz belirtilmelidir.
Bulgular: Olabildiğince açık bir dille yazılmalı ve istatistiksel sonuçları mutlak içermelidir.
Tartışma&Sonuç: Veriler ve çalışmanın temel sonucu net bir şekilde belirtilmeli ve bu sonuçların önemi vurgulanmalıdır. Ve literatür ile ilişkisi belirtilmelidir.
İletişim Bilgileri: Sorumlu yazarın cep telefonu ve e-posta adresi yazılmalıdır.
Teşekkür (varsa): Herhangi bir proje desteği veya başka bir araştırma desteği alınması durumunda belirtilmelidir.
Bilim Kurulu bildirinin aynen kabulüne, değiştirilerek kabulüne veya reddine karar verebilir ve bu kararlara ait gerekçeleri bildiri sahipleriyle paylaşır
Gönderilen tüm bildiriler Bilimsel Kurul tarafından değerlendirilerek, sunum için kabul edilip edilmediklerine karar verilecektir. Sunum için kabul edilen çalışmaların yazarına 18 Nisan 2025 cuma gününe kadar bildirisinin kabul edildiğini ve sunum şeklini belirten “kabul yazısı” gönderilecektir.
Bilim Kurulu aşağıdaki durumlardan en az biri söz konusu olduğunda bildirinin reddine karar verir:
Deneylerin “HAYVAN DENEYLERİ ETİK KURULLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK” uyarınca yapılmadığı açık olarak ortaya konulduğunda.
İnsan çalışmasında Helsinki Bildirgesi’ne uyumla ilgili kuşkular olduğunda.
Bildiri önceden yayımlanmış veri ve sonuçları içerdiğinde.
Bildirinin verileri yayımlanmaya yetmeyecek kadar az veya çok yetersiz olduğunda.
Bu site reCAPTCHA tarafından korunmaktadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.
Web sitemizi nasıl kullandığınızı görmek için Microsoft Clarity'yi kullanarak ürünlerimizi ve reklamlarımızı geliştiriyoruz. Sitemizi kullanarak bizim ve Microsoft'un bu verileri toplayıp kullanabileceğini kabul etmiş olursunuz.Gizlilik bildirimimizde daha fazla ayrıntı bulunmaktadır.